Is een bestuursfunctie iets voor u?

Het bestuur van SPV is op zoek naar twee nieuwe bestuursleden: Eén algemeen bestuurslid met aandachtsgebied beleggingen én een bestuurslid die in de toekomst de rol van voorzitter op zich zal nemen. In deze functies geeft u inhoud aan de pensioenbelangen van 4.394 verloskundigen. SPV is een groeiend fonds van, voor en door verloskundigen met relatief veel jonge deelnemers. Het aantal actieve deelnemers neemt ieder jaar toe. Met een belegd vermogen van ruim 440 miljoen euro behoort SPV tot de kleinere pensioenfondsen in Nederland. U leert de financiële wereld van binnenuit kennen. Daarnaast bouwt u een relatienetwerk op in een andere wereld dan de verloskundige. Als nieuw bestuurslid bent u eerst een jaar aspirant-lid. Dat geeft u de mogelijkheid kennis en ervaring op te bouwen. Na goedkeuring door De Nederlandse Bank wordt u bestuurslid. Vooral ook jonge collega’s worden gevraagd om te reageren.

Wat wordt verwacht van de nieuwe bestuursleden?

  • Verantwoordelijkheid: Naast de uitvoering van de pensioenregeling valt ook het vermogensbeheer onder verantwoordelijkheid van het bestuur.
  • Tijdsinspanning: Het voorbereiden en bijwonen van vergaderingen en cursussen neemt ongeveer 12-16 uur per week in beslag. De cursussen vinden met name in het eerste jaar plaats. Voor de toekomstige voorzitter van het bestuur is de geschatte tijdsbesteding 16-24 uur per week. Uiteraard ontvangt u hiervoor een passende financiële vergoeding.
  • Profiel: Wij zoeken kandidaten die affiniteit hebben met pensioenvraagstukken. Bekijk de profielschetsen:

 

Profielschets beleggingsadvies commissie

Profielschets voorzitter Profielschets bestuurslid

Procedure
Heeft u interesse?
Mail uw motivatie en curriculum vitae voor 15 december 2020 naar: pensioenfonds.verloskundigen@achmea.nl.
De gesprekken zullen begin januari 2021 ingepland worden.

Meer informatie over deze functies
Dit kunt u opvragen bij: